Pastasalt ala bonus

Klasse: 6B, Bergsøy skule avd. Borga

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 g kyllingfilet
250 g fullkornspasta, penne
0.5 stk isbergsalat
0.5 stk agurk
1 boks maiskorn
2 ss fetaost
0.5 ts salt
0.5 ts peppar
0.5 ts chilipulver
0.5 ts estragon
2 ss rapsolje til marinering
2 ss rapsolje til steiking
4 ss rapsolje til oljedressing
1 ts kvitløk til oljedressing
0.25 ts salt til oljedressing
0.25 ts kanel til oljedressing

Slik gjør du

1
Skjær kyllingfileten i passelige steikebiter, og mariner dei med olje og krydder.
2
Kok fullkornspastaen i vatn med litt salt, etter anbelingar på pakken.
3
Skjær agurken i bitar og salaten i strimlar. Del strimlane på salaten i 3 eller 4. Skyll dette før du har det i ein serveringsbolle.
4
Lag oljedressingen.
5
Steik kyllingen i ei steikepanne.
6
Bland den kokte pastaen, kylling og maisen saman med resten i serveringsbollen.
7
Server med litt fetaost, frisk basilikum og ei skive godt grovbrød.
Lukk