Om klimakokkene

En klimasmart kokkekamp mellom alle barn fra 5.-7. trinn med mat- og helsefaget på skolen.

Klimakokkene er en konkurranse for alle barn i Norge fra 5.-7. trinn som har mat- og helsefaget på skolen. Konkurransen retter søkelyset mot maten vi spiser sitt klimaavtrykk og har til hensikt å gi innsikt i hvordan vi med enkle grep kan ta klimasmarte valg i hverdagen vår.

I Klimakokkene skal 250 klasser konkurrere mot hverandre ved å utvikle en oppskrift til en klimasmart, sunn og god rett, som de skal lage i fellesskap. Når retten er laget, skal et bilde av den og oppskriften skal lastes opp på Min side. På nettsiden vil man også kunne regne ut rettens klimaavtrykk når man skriver inn oppskriften.

Når januar er omme, vil et utvalg av de beste oppskriftene/rettene velges ut, etter hvor lavt klimaavtrykk det har, hvor sunn retten er og hvor god den ser ut. Disse rettene vil et kokketeam i Toro lage og et smakspanel bestående av miljøagenter teste, for deretter å kåre en første-, andre- og tredjeplass. Vinnerne vil motta en flott pengepremie. Kampanjen vil strekke seg fra 6. januar til 8. februar og er i samarbeid med TORO. Bakgrunnen for samarbeidet er TOROs nylig lanserte merkeordning Klodemerket. Det skal vise retters klimaavtrykk og hvordan man kan redusere klimaavtrykket i desto større grad ved å velge mer miljøvennlige ingredienser, som bønner istedenfor kjøtt.

Lukk