Om klimakokkene

En klimasmart kokkekamp mellom alle barn fra 5.-7. trinn med mat- og helsefaget på skolen.

Klimakokkene er en konkurranse for alle barn i Norge fra 5.-7. trinn som har mat- og helsefaget på skolen. Konkurransen retter søkelyset på klimaavtrykket til maten vi spiser. Gjennom konkurransen lærer barna hvordan enkle grep kan føre til klimasmarte valg i hverdagen.

I Klimakokkene skal 250 klasser konkurrere mot hverandre om å utvikle en klimasmart oppskrift som er både sunn og velsmakende. Sammen skal klassen lage matretten sin og laste opp et bilde av den sammen med oppskriften på Min Side. På nettsiden vil man også kunne regne ut rettens klimaavtrykk når man skriver inn oppskriften.

I slutten av November vil et utvalg av de beste oppskriftene/rettene velges ut, etter hvor lavt klimaavtrykk det har, hvor sunn retten er og hvor velsmakende den er. Et profesjonelt kokketeam fra Coop skal lage rettene og et smakspanel bestående av miljøagenter skal smake. Miljøagentene kårer deretter en første-, andre- og tredjeplass.

Alle finalistene vil motta en pengepremie ut ifra hvilken plassering de når. Kampanjen vil strekke seg fra 1. november til 19. november.

Bakgrunnen for samarbeidet med Coop er deres fokus på bærekraft og tiltak for å jobbe med FNs bærekraftsmål. Samtidig har Coop et spesielt fokus på lokalproduserte råvarer som er i tråd med Klimakokkenes fokus på sesongbasert- og kortreist mat.

Lukk

Ett øyeblikk