Grønnsakstoast med reker

Klasse: 6B, Løren skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Toast
4 skiver Grovt, tørt brød
3 ss Smør
1 fedd Kvitløk
Grønnsaksblanding
2 stk Gulrøtter
1 stk Paprika, rød
0.5 stk Chili, liten rød
2 ss Olje/smør
0.5 ts Pepper, kverna
2 ts Sitronsaft
0.75 ts Salt
150 g Reker med skall
4 blad Hjertesalat
8 skiver Agurk

Slik gjør du

1
Pill rekene.
2
Del eit kvitløksfedd i to. Varm smør i ei steikepanne og legg kvitløksfedd og brødskiver i når panna er varm og smøret har skifta farge til lysebrunt. Pass på at der er nok smør i panna heile tida slik at dei ikkje «tørrsteiker». Steik alle brødskivene til dei har fått fin skorpe på begge sider. Legg dei på ein tallerk med kjøkkenpapir. NB! IKKJE vask steikepanna!
3
Vask skrell og kutt gulrot, paprika og chili i SMÅ terningar. I samme steikepanna som du steikte toast i -og uten å vaske den, steiker du grønnsakene. Legg i gulrøtter først. Når desse er knapt møre kan du tilsette paprika og chili. Steik vidare til grønnsakene er møre og tilsett reker. Dra panna av plata og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
4
Legg salatblad på brødskivene og legg på fyllet. Strø over litt kutta agurk.
Lukk

Ett øyeblikk