Potet- og purre-suppe

Klasse: 6B, Nøkleby skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 båter hvitløk
0.5 stk. sitron (klem ut saften)
6 stk. poteter
4 dl grønnsaksbuljong
0.5 stk. purreløk
3 dl melk
1 dl fløte
3 ss olje

Slik gjør du

1
Skrell og vask potetene og del dem i grove biter.
2
Skjær hvitløk og purreløk i små biter.
3
Ha hvitløk og purre i en stekepanne med litt olje. Stek det til de blir litt myke. Ha de over i en kjele.
4
Ha poteter, fløte, melk og kraft i kjelen og kok til grønnsakene og potetene er møre, ca. 15 minutter.
5
Bruk en stavmikser og kjør til du får en til en glatt og fin suppe. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Lukk

Ett øyeblikk