Falafel vaffel med tzatziki

Klasse: 6A, Iglemyr skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk løk, finhakket
1 ts spisskummin
2 dl tørkede kikerter, bløtlagt og skyllet
3 stilker persille
5 ss olje
10 stilker koriander
1 dl hvetemel / potetmel (glutenfritt)
1 stk chili
0.25 ts pepper
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt

Slik gjør du

1
Alle ingredienser has i blender og blandes til passe konsistens. Stekes i belgisk eller vanlig vaffeljern. 4 omganger vafler. ELLER: Form små boller og legg på et stekebrett. Stekes i ovn ved 200 grader i 10-15 minutter. Etterstek i stekepanne med litt olje til brun farge og sprø. Serveres med pitabrød i godt selskap med tzatziki og salat.
2
TZATZIKI ½ revet agurk, klem ut vannet, ½ (2 dl) boks yoghurt naturell, 1 hakket hvitløksfedd, 1 klype salt og pepper og litt sitronsaft mikses i en bolle.
Lukk

Ett øyeblikk