Kantarellgryte med potetstappe

Klasse: 6A, Vikane skule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
200 g kantarellar (frå skogen i Innvik)
1 stk brokkoli (fryst, lokalprodusert)
2 stk gulrot (lokalprodusert)
1 stk løk (lokalprodusert)
1 dl erter
2.5 dl fløyte (melka er henta frå fjøsen i Innvik)
1 boks svarte bønner
1 ts potetmjøl
6 stk poteter (lokalprodusert)
2 ss margarin

Slik gjør du

1
Skjer løken i små bitar. Skrell gulrot og del opp i bitar. Del brokkoli i små bukettar. Skrell potetene, del opp i bitar og kok dei møre i vatn. Ha litt olje i steikepanna og fres løken. Tilsett gulrota og steik i 10 min. Ha i litt vatn for å ha litt væske under gulrøtene. Tilsett kantarellane, brokkolien, ertene og la det småkoke i 5 minutt. Bland fløyte godt med potetmjøl og hell over grønsakene. Kok opp. Ha i bønner til slutt. Smak med salt og pepper. Hell vatnet av potetene og mos dei. Bland inn smør. Smak med salt.
Lukk