Pannestekt laks m/ovnsbakte rotgrønnsaker

Klasse: 6B, Evje skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
100 gr pastinakk
0.5 stk sitron
125 gr søtpotet
0.5 stk boks Oatly creme fraiche
125 gr økologisk laks
2 ss stekesmør (blandes med grønnsakene)
1 stk gulrot
0.25 ts pepper
0.5 stk rødløk
0.25 ts salt

Slik gjør du

1
Sett ovnen på 225 grader (over og undervarme).
2
Skrell og skjær grønnsakene i passe store biter. Ha grønnsakene i en bolle og bland inn salt, pepper og stekesmør. Ha grønnsakene over på et stekebrett med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
3
Forvarm en stekepanne og ha i stekesmør. Skjær laksen i fire biter, og stek dem i pannen når smøret bobler/freser. Stek hver side i ca. 4 minutter (pluss, minus). Krydre gjerne laksen på begge sider med salt og pepper når den stekes.
4
Ha Oatly creme fraiche i en skål, tilsett sitron, salt og pepper, og bland inn.
5
Server pannestekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker og plantebasert creme fraiche-blanding på en tallerken.
6
BÅNN ÆPETAIT!
Lukk

Ett øyeblikk