Pannestekt laks m/ovnsbakte rotgrønnsaker

Klasse: 6B, Evje skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ss stekesmør (blandes med grønnsakene)
1 stk gulrot
0.25 ts pepper
0.5 stk rødløk
0.25 ts salt
100 gr pastinakk
0.5 stk sitron
125 gr søtpotet
0.5 stk boks Oatly creme fraiche
125 gr økologisk laks

Slik gjør du

1
Sett ovnen på 225 grader (over og undervarme).
2
Skrell og skjær grønnsakene i passe store biter. Ha grønnsakene i en bolle og bland inn salt, pepper og stekesmør. Ha grønnsakene over på et stekebrett med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
3
Forvarm en stekepanne og ha i stekesmør. Skjær laksen i fire biter, og stek dem i pannen når smøret bobler/freser. Stek hver side i ca. 4 minutter (pluss, minus). Krydre gjerne laksen på begge sider med salt og pepper når den stekes.
4
Ha Oatly creme fraiche i en skål, tilsett sitron, salt og pepper, og bland inn.
5
Server pannestekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker og plantebasert creme fraiche-blanding på en tallerken.
6
BÅNN ÆPETAIT!
Lukk

Ett øyeblikk