Tang og grønnsakssuppe

Klasse: 7, Tanabru skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 boks tykk kokosmelk
500 g. rotgrønnsaker gulerøtter, pastinakk, persillerot, sellerirot
5 dl. vann
1 stk. chili
10 g. tørket butare eller grisetang eller fingertare
1 stk. ingefærrot
1 neve fersk sagtang

Slik gjør du

1
1. Kok opp vannet ha i den tørkede taren og la det koke i 10-15 min, sil vekk tang/taren og behold kraften. 2. Kutt opp grønnsakene fint og la de dampe i kraften med tangen i 3-5 min. 3. Klipp/kutt den ferske tangen i biter, kutt chili i løvtynne skiver, skrell og rasp ingefær 4. Bland kokosmelk med kraft og grønnsaker og varm opp suppen til kokepunktet. 5. Ha i chili og ingefæren og den ferske tangen. Serveres med en gang, da forblir den ferske tangen grønn.
Lukk

Ett øyeblikk