Hvalkjøtt med kålrotstappe og hvitløksbrød

Klasse: 7, Værøy skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 kg Hvalkjøtt
3 stk Potet
2 stk Kålrot
6 stk Hvitløksfedd
4 stk Baguette
200 g Melange
1 dl Matfløte

Slik gjør du

1
Kålrot og potet skrelles og kuttes opp i biter. De legges opp i en stor kjele, og dekker med vann. Kjelen skal koke til kålrot og potet er myk nok til å moses. Nesten alt vann skal helles ut av kjelen før moseprosessen er i gang. Kålrot og potet moses til grøt, og det tilsettes matfløte, salt og pepper. Smak til.
2
Baguettene fuktes og settes i ovnen. Følg instruks på pakken. Ta ut fra ovnen ved ferdig resultat, og la de kjøle seg ned litt. Så skal de deles opp i skiver. Hvitløksfedd skal kuttes opp i små biter og gylnes med litt smør/melange i en liten kjele. Tilsett så melange og la det smelte. Tilsett gjerne salt etter ønske. Dette hvitløkssmøret skal så pensles på baguettskivene.
3
Hvalkjøttet deles opp i strimler på kryss av \\\"stripene\\\" i kjøttet. Strimlene kan legges i olje med salt og pepper for å marineres før steking. Strimlene skal ikke stekes lenge av gangen, bare ett par minutter på hver side.
Lukk