Fish & chips

Klasse: 6B, Brattvåg barneskule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Aioli
1 stk Kvitlauksfedd
1 stk Sitron
Chips
8 stk Poteter
2 dl Rapsolje
Panert torsk
400 g Torskebitar
0.5 dl Kveitemjøl
1 ts Salt
2 stk Egg
1 dl Brødkrum

Slik gjør du

1
Sett ovnen på 230°C.
2
Skjær potetene i staver eller båtar, vend dei i litt olje og dryss over salt. Spre potetstavene oppå eit bakepapir i ein langpanne og stek dei i ovnen til dei er gylne.
3
Aioli: Visp sammen egg og raspet kvitløk. Hell rapsolje i en tynn stråle i blandingen mens du visper kraftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Visp til aiolien får ein glatt majoneskonsistens. Press sitron og ha i salt. Dersom konsistensen blir for tjukk, spe med litt kaldt vann for å få ein meir luftig aioli.
4
Del fiskestykkene i passende bitar. Vend fiskestykka godt i kveitemjøl blanda med salt.
5
Vend fiskestykka godt i det samanvispa egget.
6
Vend fiskestykka godt i brødkrummen og varm ein panne med olje og steik bitane gylne. Press over sitron.
7
Server med ein gong saman med stekte poteter og aioli.
Lukk

Ett øyeblikk