Grove byggvafler med hjemmelaget eplemos, kesam og mandler

Klasse: 6A, Ammerud skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Topping
1 Neve Mandler - hakket
200 G Vanilje kesam (uten)
Byggvafler (8stk)
2 ss Smør
0.5 ts Bakepulver
4 dl Melk*
0.5 ts Salt
1.5 dl Hvetemel
2.5 dl Byggmel
1 dl Byggryn (bløtlagt eller prekokt)
2 stk Egg
Eplemos
1 Ss Sukker (om eplene ikke er søte)
1 Kg Norske epler
0.5 Ts Kanel
1 dl Vann

Slik gjør du

1
Eplemost: 1. Skrell eplene og fjern kjernehuset før du deler dem i små båter. 2. Ha eple, vann og kanel over i en kjele og gi det et oppkok før du senker varmen. 3. Ha på lokk og la småkoke i ca 30 minutter - til de er helt myke *tilsett nå sukker om du ønsker 4. Mos eplebitene med en stavmikser før du har mosen over på glass.
2
Byggvafler: *kok byggrynene i 3dl vann dersom du ikke har bløtlagt dem dagen før. 1. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør sammen til en glatt røre. 2. La røren svelle 15 minutter 3. Stek vaflene i et smurt vaffeljern, avkjøl på rist eller server varme. (8stk)
3
Topping: 1. Hakk mandlene, finn frem kesam og eplemos. Topp vaflene med eplemos, en god klatt kesam og hakkede mandler.
Lukk

Ett øyeblikk