Ovnsbakte lakseboller med grønnsaker, pasta og hvitsaus

Klasse: 7, Harstad Montessoriskole Sa

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 hånd revet ost
1 stk liten blomkål
1 stk liten brokkoli
100 g pastaskruer
Hvitsaus
2 ss meierismør
2 ss mel
4 dl helmelk
Lakseboller
0.5 stk sitron
400 g Laksefilet uten skinn og bein
1 ts salt
0.5 ts pepper

Slik gjør du

1
Sett stekeovnen på 180 grader.
2
Kværn laksefilet i en foodprosessor og tilsett salt, pepper og sitron.
3
Lag små baller med hjelp av t-skjeer og stek på middels varme. Vær forsiktig med å ha mye olje i pannen da laks er en fet fisk. Legg de ferdigstekte bollene i en ildfast form.
4
Kok pasta. Følg anvisningen på pakken.
5
Skjær blomkål og brokkoli i små biter å legg sammen med laksebollene i den ildfaste formen.
6
Smelt meierismør på lav varme, pass på at det ikke svir seg.
7
Tilsett mel og rør godt inn. Det skal bli en tykk og jevn masse.
8
Tilsett melk, litt om gangen, å rør godt med visp.
9
Øk så varmen litt, og kok sausen opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.
10
Topp med revet ost og stek på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter.
11
Server og god fornøyelse!
Lukk

Ett øyeblikk