Hjertesalat-taco og pæresmoothie

Klasse: 7, Skrinnhagen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Taco-blandingen
50 g hjertesalat
0.5 stk agurk
1 stk rødbet
1 stk eple
1 stk avokado
400 g kyllingkjøttdeig
2 ss rapsolje
1 dl hvitløksdressing
Krydderblanding
2.5 ts hvitløkspulver
2 ss havsalt
3 ss chilipulver
2.5 ts chiliflak (knuste)
2.5 ts tørket oregano
2 ss spisskumin
2 ss paprikapulver
2 ts sort pepper
Pæresmoothie
1 dl eplejuice
1 stk pære
1 stk rødt eple
2 dl yoghurt naturell

Slik gjør du

1
Bland sammen krydderblandinga i en skål. Dette er en krydderblanding som holder til minst 4 tacomiddager.
2
Finn en stekepanne, hell oppi 2ss rapsolje.
3
Legg oppi kyllingkjøttdeigen, stek og knus det til kjøttet får en brun grå-ish farge.
4
Hell 1dl vann oppi panna og tilsett ca. 2 ts. av krydderblandinga. Det som blir igjen av blandinga, oppbevares i et lukket glass.
5
Hakk rødbetene og de skrellende eplene i små biter. Bland det sammen i en skål.
6
Kutt opp agurken i små biter.
7
Del opp avokadoen i skiver, eller mos den og lag en guacomole. Ta det oppi en skål.
8
Riv av 4 hele blader av hjertesalaten og legg det på en tallerken. Legg alle ingrediensene oppi et hjerteblad, ta på litt dressing, og nyyyyyyyyyyyyyyyyt!
9
Pæresmoothie: Skrell eple og pære kutt det opp i biter og putt det i blenderen og putt i resten (yoghurt og eplejuice) og kjør på!
Lukk

Ett øyeblikk