Potetvafler med kjøtt og fisk

Klasse: 6, Vik skole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk Egg (økologisk)
4 dl Melk(økologisk)
2 dl Hvetemel (økologisk)
1 dl Potetmel
1 ts Bakepulver
1 ts Salt
3 ss Smør
5 stk Poteter (fra egen kjøkkenhage)
1 stk Rødløk (fra egen kjøkkenhage)
3 ss Hvitvinseddik
1 ts Sukker
200 g Elgkjøtt (fra lokal skog)
1 dl Olivenolje (økologisk )
0.5 dl Tamari (økologisk )
5 stk Einebær, knust
1 ts Timian
0.5 stk Løk
8 stk Sukkererter (fra egen kjøkkenhage)
0.4 stk Purreløk
1 stk Gulrot i staver
1 dl Rømme (økologisk)
2 dl Seilaks (kortreist)

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene til vaffelrøra. Skrell potetene og riv dem godt. Klem ut vannet. Bland potetene i røra. La røra svelle i 15 minutter. Rør i den av og til slik at den ikke blir misfarget. Stek potetvafler på god varme.
2
Bland sammen litt eddik og sukker. Skjær rødløken i tynne ringer og legg i laken. Skyll løken i vann før bruk.
3
Skjær kjøttet i ca 2x 2 cm. Bland alle ingrediensene til marinaden, og la kjøttet ligge en stund. Stikk inn biter av grillpinner i kjøttbitene og stek dem på panna med litt olje.
4
Legg opp vafler med kjøtt og grønnsaker, og vafler med litt rømme og seilaks, og syltet rødløk og grønnsaker. Vi ønsket å lage noe fra det vi har dyrket selv i kjøkkenhagen vår. Vi prøvde oss fram med vafler med kokt potet og med rå potet. Matavfall komposteres (Bokashi) og brukes i egen kjøkkenhage.
Lukk