Vegetar burger med hjemmelaget pommes frites

Klasse: 6B, Hafrsfjord skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
50 g agurk
80 g poteter
80 g gulrot
80 g pastinakk
80 g kidneybønner
2 stk tomat
0.5 stk salat
0.5 stk løk
60 g havregryn
0.5 g salt
1 ts pepper
2 ss olje
500 g poteter (norske)
2.5 dl vann
12.5 g gjær
100 g grovt mel
250 g hvetemel
0.5 stk egg
0.5 dl sesamfrø

Slik gjør du

1
Burgeren: 1. Skjær potetene, gulrøttene, pastinakker og løk og riv alt oppi en skål med den grove siden av et rivjern. 2.Hell kidneybønnene i en sil og vask de. 3.Hell bønnene over på en tallerken og mos de med en gaffel. 4.Bland bønnene mosen og havregryn sammen i skålen og smak til med salt og pepper.Bland bønnemos og grønnsak mosen. 5.Varm opp en panne og hell halve oljen oppi. 6.Form fire burgere og legg dem i panna på middels varme i ca 6 minutter på hver side,hell olje under burgeren sånn at de ikke brenner seg. 7.Varm opp burgerbrødene og server maten. Servering:Server burgeren med ketchup og alle grønnsakene. Burgerbrød: 1. Ha alt det tørre i en bakebolle og rør litt rundt slik at det blander seg. 2. Ha i olje og lunken vann . Elt deigen godt for hånd. La deigen hvile under plast og et klede i cirka 40 minutter. 3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i ca. like store emner og form dem til runde boller (ca. 100 g). 4. Sett hamburgerbrødene på en stekeplate med bakepapir og dekk med plast og et klede. Brødene etterheves i 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse. 5. Pensle brødene med litt egg. 6. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøl et par minutter og dekk med plast. La dem så avkjøle seg helt før servering. Salat: 1.Skyll agurk og tomater og skjær dem i skiver. 2.Skyll salaten og slyng den fri for vand. Pommes frites 1. Skjær potetene i strimler (det er ikke nødvendig å skrelle dem) 2. Legg strimlene på en bakepapirkledd bakeplate. 3. Hell over olje, salt og eventuelle andre krydder 4. Stekes i ca.45 min til 1 time. Server burgeren med hamburgerbrød, salat, tomat, agurk og pommes frites.
Lukk