Hjortegryte med ovnsbakt jordskokk

Klasse: 6A, Lindås barneskule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
100 g Fersk sopp (norsk)
100 g Frosne erter
350 g Hjortekjøttdeig (lokalprodusert/egen jakt)
20 g Tørket sopp (lokalprodusert/egenprodusert)
4 stk Gulrot (norsk)
2 stk Løk (norsk)
3 dl Creme fraiche
6 dl Buljongvann
2 skive Brunost
2 stk Hvitløksfedd
500 g Jordskokk /lokalprodusert/egenprodusert)
1 ts Salt
1 ts Pepper
1 ss Smør til steking
2 ss Olje

Slik gjør du

1
Steg 1 - Ovnsbakte jordskokker: 1. Vask og skrubb jordskokkene. Del dei i grove biter, men små jordskokker kan være hele. Knus 1 hvitløksfedd med bredsiden av en kniv. 2. Ha alt over i en passende ildfast form. Drypp over olje, krydre med salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen. 3. Bak grønnsakene ved 220 grader i omtrent 30 minutter eller til grønnsakene er møre. På slutten av steketiden kan du gjerne bruke ovnens grillfunksjon for å få jordskokkene litt sprø. 4. Dryss over hakkede urter før servering.
2
Steg 2 - Hjortegryte: 1. Steik kjøttdeigen i smør og sett til side. 2. Steik sopp i mindre bitar, gulrøter i terningar, eit fedd finhakka kvitløk og hakka løk i nokre minutt. 2. Kok opp vann og buljongterning. Ha kjøttet og grønsakene over i kjelen. La gryta småkoke til grønnsakene er møre. 3. Rør inn erter, crème fraîche og brunost. Smak til med salt og pepar. 4. Server gryta med de ovnsbakte jordskokkene.
Lukk