Frostakaker vegetar med Frostachips og salat

Klasse: 6B, Frosta skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk store poteter (som til bakt potet)
5 ss purreløk
1 ts chillikrydder
1 bunt crispisalat
200 g gulrot
1 ts sitronpepper
1 bunt agurk
200 g kålrot
2 ts salt
2 stk tomater
300 g poteter
1 dl finhakket hodekål (skal i frostakaken)
3 ss hvetemel
2 dl hjemmelaget strøkavring av fuccaciabrød
1 ss Maldonsalt
3 dl byggmel
1 stk egg

Slik gjør du

1
Lag Frostakakene først - de må steke i ovnen i 20 minutter etter at de er friterte. 1. Kutt poteter og kålrot i tynne skiver - (de koker fort når skivene er tynne). Når disse er ferdig kokte, moses de med en potetmoser. 2. Skrell gulrot og riv denne på råkostjern, 3. Hodekål - finhakkes 4. 10 cm av en purreløk finhakkes. 5. Bland så grønnsakene på punkt 1,2,3 og 4 i en bolle. 6. Tilsett så byggmel, hvetemel, salt, sitronpepper og chillikrydder - dette blandes så sammen til en fast grønnsaksdeig. 7. Bruk en spiseskje og lag runde kaker av grønnsaksdeigen. Vend hver kake i egg og strøkavring før kakene stekes gyldne i en frityrgryte. 8. De frityrstekte kakene legges så i en ildfastform. Sett så formen inn i ovnen og etterstek på 200 grader i ca. 20 minutter. De skal være gjennomstekte. 9. Frostachips av store poteter: Vask og skrell potetene - del så disse opp i tynne skiver. Potetskivene stekes til de er gyldne i frityrgryte. Legg de så på kjøkkenpapir slik at litt av oljen trekkes ut. Strø så på maldonsalt 10. Salat - lag litt salat av crispisalat, tomater og agurk. 11. Anrett retten delikat på fat før den serveres. Det er viktig at det ser fristende og godt ut.
Lukk

Ett øyeblikk