Ovnsbakt ørret med rødbetsalat

Klasse: 6A, Nordskogen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk ørretfilet, frossen
2 ss hvetemel
0.5 stk vestfoldsalat
2 ss melange
1 bunt dill
0.25 stk agurk
0.5 ts pepper
250 g rødbeter
1 ts salt
1 bunt basilikum
4 dl lettmelk

Slik gjør du

1
Tin ørretfiletene, tørk av dem og legg dem i en ildfast form. Krydre med salt, pepper og dill. Legg folie over formen og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter.
2
Saus: Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett mel og rør godt sammen. Spe i med melk til du har en fin og jevn saus. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og finhakket basilikum.
3
Salat: Kutt agurk i skiver og rødbeter i terninger, riv salaten opp i strimler.
4
Anrett ørreten på fat, legg på salat og ha over litt saus. Pynt med litt basilikum
Lukk

Ett øyeblikk