Pastasalat med krydret saus og tofu

Klasse: 6A, Nordskogen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
10 stk valnøttkjerner
0.5 ts paprikapulver
1 stk kruspersille
1 ss olivenolje
1 ts hvitløkspulver
240 g fusilli fullkornspasta
2 stk hvitløksfedd
5 stk reddik
1 ss balsamicoeddik
1 ts chili pulver
1 ss tomatpure
1 stk gul løk
0.5 stk vestfoldsalat
1 stk laurbærblad
150 g tofu naturell
1 ss oliven olje
0.5 stk agurk
1 ts chilipulver
1 boks hakkede tomater
2 ss soyasaus
2 stk røde epler
0.5 ts provencekrydder
0.25 ts salt
0.5 ts løkspulver

Slik gjør du

1
Start med sausen: Finhakk løken og la den surre på middels varme i en kjele med litt olje og salt til den er blank og myk. Tilsett finhakket hvitløk, paprikapulver, provencekrydder og chilipulver. La det surre 2-3 minutter til du kjenner krydderlukten. Tilsett hakkede tomater, balsamicoeddik, laurbærblad og ca 1dl vann. La sausen stå og småputer mens du tilbereder resten.
2
Tofu: Bland chilipulver, hvitløkspulver, løkpulver, soyasaus, olivenolje og tomatpure i en bolle. Hell vannet av tofuen, og smuldre den i grove biter oppi krydderblandingen. Bre blandingen utover et stekebrett med bakepapir, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Blandingen skal bli litt gylden og krispy.
3
Salat: Kutt epler, agurk og reddiker i biter, riv opp salaten i strimler og bland alt sammen. Dryss over grovhakkede vanøttkjerner og kruspersille.
4
Tilbered fullkornspastaen etter anvisning på pakken. Server sammen med saus, tofu og salat.
Lukk

Ett øyeblikk