Vegetarpizza

Klasse: 6, Soknedal skole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
3.5 dl Sammalt speltmel grovmalt
7 dl Siktet hvetemel
3.5 dl Sammalt bygg Skjåkmjøl Norge
0.5 stk Pakke tørr gjær
7 dl Lunkent vann
2 boks Ânglamark økologisk tomatsaus
0.5 stk Norvegia original Tine hvitost
1 stk Xtra rød paprika
1 stk Brokkoli
50 g Coop ruccola

Slik gjør du

1
Grov pizzabunn Bland de forskjellige meltypene i en stor bolle. Bland gjæren sammen med melblandingen, hell deretter vannet i det tørre og tilsett olje. Arbeid deigen godt sammen.
2
Elt deigen myk, smidig og elastisk, det tar ca. 5-10 min. Dekk til bollen med deigen og hev den til dobbel størrelse.
3
Pizzafyll Skjær paprikaen i små biter. Del brokkolien i små buketter. Rasp ost.
4
Kjevle ut deigen så stor som du vil ha den, eller del den i to. Smør bunnen med tomatsaus, og dryss på osten. Legg deretter på paprika og brokkoli.
5
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 230 grader i 10-15 minutter. Strø deretter på ruccola og salt hvis du vil.
Lukk