Torsk, kamskjell med sesongens grønsaker og potetpuré

Klasse: 6, Sæbø skule

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk torskefilet (MSC sertifisert)
1 ts salt
2 ss rapsolje
8 stk kamskjell (MSC sertifisert)
1 dl dill (hakket)
1 stk sitron
8 stk Poteter (sesong)
5 dl vann (helles ut etter koking)
1.5 dl melk
2 ss margarin
0.5 ts salt (til potetpure)
0.5 ts pepper (til potetpure)
1 bunt 1/4 bunt frisk grasløk
1 stk rød chili
2 stk gulerøtter

Slik gjør du

1
Strø salt på fisken, og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.
2
Lag en chilimarinade til kamskjellene. Bland sammen litt chili og en halv sitron. Dypp kamskjellene i marinaden og legg dem på en rist.
3
Lag gremolata ved å hakke dill og hvitløk og blande med revet sitronskall.
4
Skrell poteter og skjær i biter. Kok dem myke i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell av vannet, og mos med en mikser. Varm melk og smør og hell det i mosen. Bland og smak til med salt, pepper og gressløk.
5
Pensle fisken med olje, og stek den i stekepannen. Legg bitene på et ildfast fat, og stek i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter.
6
Varm en grillpanne, og la den bli skikkelig varm. Legg kamskjellene på panna og stek dem ca. 30 sekunder på hver side.
7
Server torsk og kamskjell med potetpureen og små kokte gulrøtter. Strø over gremolataen ved servering.
8
Dandert med litt hjertesalat og cherrytomat samt frisk koriander for visuell effekt. Bruk gjerne det du har av sesongens grønsaker til en frisk salat på si. Bon appetit!
Lukk