Torsk, kamskjell med sesongens grønsaker og potetpuré

Klasse: 6, Sæbø skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk gulerøtter
8 stk kamskjell (MSC sertifisert)
1.5 dl melk
1 stk rød chili
2 ss rapsolje
5 dl vann (helles ut etter koking)
1 bunt 1/4 bunt frisk grasløk
1 ts salt
8 stk Poteter (sesong)
0.5 ts pepper (til potetpure)
4 stk torskefilet (MSC sertifisert)
1 stk sitron
0.5 ts salt (til potetpure)
1 dl dill (hakket)
2 ss margarin

Slik gjør du

1
Strø salt på fisken, og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.
2
Lag en chilimarinade til kamskjellene. Bland sammen litt chili og en halv sitron. Dypp kamskjellene i marinaden og legg dem på en rist.
3
Lag gremolata ved å hakke dill og hvitløk og blande med revet sitronskall.
4
Skrell poteter og skjær i biter. Kok dem myke i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell av vannet, og mos med en mikser. Varm melk og smør og hell det i mosen. Bland og smak til med salt, pepper og gressløk.
5
Pensle fisken med olje, og stek den i stekepannen. Legg bitene på et ildfast fat, og stek i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter.
6
Varm en grillpanne, og la den bli skikkelig varm. Legg kamskjellene på panna og stek dem ca. 30 sekunder på hver side.
7
Server torsk og kamskjell med potetpureen og små kokte gulrøtter. Strø over gremolataen ved servering.
8
Dandert med litt hjertesalat og cherrytomat samt frisk koriander for visuell effekt. Bruk gjerne det du har av sesongens grønsaker til en frisk salat på si. Bon appetit!
Lukk

Ett øyeblikk