Hjemmelaget fiskeburger i hvitløksbrød med ovnsstekte poteter og hvitløksrømme

Klasse: 6C, Hatlane skole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 g seifilet
2 ss potetmel
4 ss finsnittet purre
1 stk egg
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
2 ss margarin/ olje til steking
4 stk store blader isbergsalat
4 stk store skiver tomat
3 stk pressede/finhakkede hvitløksbåter
2 dl lettrømme
2 ts sitronsaft
8 stk middels store poteter
4 ss olivenolje
8 stk grove skiver gammelt brød
2 ss smør til skivene
1 ts havsalt
1 ts grovkvernet pepper

Slik gjør du

1
Grove fiskekaker: Kjøp fersk fiskefilet på kaia gjennom Surofi Kaisalg. Skjær fiskefileteten i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med salt, malt hvit pepper, finsnittet purre, egg og potetmel. La foodprosessorer gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles grovt. Bruk en stor skje og form fiskekakene til jevne fiskekaker. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2 - 3 minutter på hver side. Det skal bli 4 store, flate fiskekaker. Hvitløksdressing: Skrell og riv hvitløk på et lite rivjern, eller hakk den fint med en skap kniv. Bland den i rømmen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ovnsstekte poteter: Vask potetene godt og del dem i båter. Legg dem i en bolle og hell olje over potetene. Dryss over havsalt og pepper og bland godt. Forvarm ovnen til 225 gr, legg potetene i en ildfast form og stek de i ovnen i 20 - 30 minutter. Potetene er ferdige når de er møre og har fått e sprø og gyllen skorpe. Hvitløksbrød: Bruk 8 skiver av brødrester, helst grovt brød. Skrell og finhakk/ riv hvitløken. Smør et tynt lag med smør på skivene og dryss over hvitløk, havsalt og grovkvernet pepper. Legg skivene på en rist med bakepapir og sett risten i ovnen på 200 gr med over- og undervarme i ca. 10 minutt. Vask salatbladene og skjær tomaten i skiver. De skal anrettes på skivene sammen med dressing og fiskeburgeren. Serve burgeren sammen med ovnsstekte poteter og hvitløksrømme som dip på tallerkenen. Oppskrift av 6C Gruppe 2, v/ Olivia, Marte, Sofie og Elisabeth.
Lukk