Smuldrepai med blåbær og eple

Klasse: 7B, Steinerskolen på Nesodden

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
3 sps økologisk honning
2 dl økologisk fløte
1 ts salt
300 g økologisk blåbær
150 g økologisk havregryn
200 g økologisk mykt smør
1 sps økologisk kanel
1 sps økologisk sukker

Slik gjør du

1
Sett på ovnen på 190 grader. Fjern kjernehus fra eplene, skjær eplene i ganske tynne båter. Legg dem i en bolle og vend inn sukker og kanel, bland godt.
2
Legg eplene i en smurt ildfast form, sammen med halvparten av blåbærene.
3
Bland salt og mel og smuldre sammen med smøret. Spre det over eplene.
4
Sett midt i ovnen og stek til eplene er blitt kokt (ca 30-40 min). Miks resten av blåbærene og fløten med en stavmikser og server som saus til paien. Pynt med spiselige blomster!
Lukk

Ett øyeblikk