Torskepinner i \"salatskjell\"

Klasse: 6A, Løren skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Fiskepinner
600 g Torsk uten skinn og bein
1 dl Hvetemel
0.25 ts Pepper
0.5 ts Salt
2 stk Egg
2 dl Griljermel
4 ss Smør
Dressing
2 dl Lettrømme
3 ss Sweet chilisaus
Til servering:
8 blad Hjertesalat/kinakål
1 stk Paprika, rød
0.5 boks Mais
2 stk Tomat

Slik gjør du

1
Vask og kutt torsk i fine «pinner». Tørk dei med kjøkkenpapir.
2
Lag til ei skål med hvetemel + salt og pepper, ei med piska egg, og ei med knust brød til panering. Rull fiskepinnane i hvetemel, deretter i egg og til slutt i knust brød. Legg fiskepinnane utover på eit fat. Panèr alle og la dei tørke litt
3
Vask og kutt opp grønnsaker i små bitar.
4
Bland saman ingrediensane til dressingen.
5
Varm smør i ei steikepanne og legg fiskepinnane i når panna er varm og smøret har skifta farge til lysebrunt. Pass på at der er nok smør i panna heile tida slik at dei ikkje «tørrsteiker». Steik 2-3 min på kvar side til dei er gjennomsteikte.
6
Servèr i salatblad med grønnsaker og dressing.
Lukk

Ett øyeblikk