Vegetartaco med bønner og linser

Klasse: 6B, Løren skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 ss Smør/olje
0.5 stk Løk
1 fedd Kvitløk
1 stk Paprika, rød
1 pose Tacokrydder
1 boks Hermetiske tomater, Polpa
2 ss Chilisaus
1 boks Kidneybønner
1 boks Linser, grønne
1 boks Bønnemix
Til servering:
120 g Reven ost
1 boks Mais
1 pk Hjertesalt
0.5 stk agurk
1 pk Potetlomper
1 beger Lettrømme/Kesam

Slik gjør du

1
Finkutt løk og kvitløk, og kutt paprika i små terningar.
2
Skyll kidneybønner i kaldt rennande vatn, la dei renne av seg i ein sil/dørslag, og mos dei med ein gaffel. Skyll dei andre bønnene og linsene på same måte.
3
Varm smør/olje i ei steikepanne og steik løk og kvitløk til løken er blank. Tilsett paprika og steik vidare i ca 1 min.
4
Rør inn tacokrydder. Tilsett hermetiske tomatar og chilisaus. Kok dette til sausen er fyldig (ikkje «vannete»).
5
Tilsett alle bønner og linser og ha steikepanna ståande på komfyren til alt er gjennomvarmt. Nyt fyllet saman med «grønt» i potetlompe eller bruk hjertesalat som tacoskjell.
Lukk

Ett øyeblikk