Kyllingkebab med hjemmelaget grovt pitabrød og dressing

Klasse: 6B, Nesøya skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Grove pitabrød
150 gram økologisk hvetemel
150 gram økologisk sammalt hvetemel grovmalt
0.5 ts salt
0.5 ts sukker
0.5 pakke tørrgjær
2.2 dl vann
0.5 ss olivenolje
Dressing
2 dl økologisk yoghurt
0.5 dl frisk koriander
0.25 stk rødløk
1 fedd økologisk hvitløk
0.25 ts flaksalt
0.5 stk økologisk agurk
0.25 ts spisskummen
0.25 ts malt koriander
0.25 ts pepper
Kyllingfyll
2 stk kyllingfilet
2 ss rapsolje
1 ss kebabkrydder
0.25 ts cayenne
Grønnsaksfyll
1 stk blad kinakål
0.5 stk økologisk spisspaprika
1 stk stang selleristang
0.5 stk agurk økologisk

Slik gjør du

1
Fremgangsmåte pitabrød: Sett stekeovnen på 250 grader. Bland alle de tørre ingrediensen i en bakebolle. Hold igjen litt av det grove melet. Ha i vann, ikke varmere en 20 grader, og olje. Elt deigen i 10-15 minutter i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen skal være litt klissete, men tilsett mer mel dersom den er for klissete. La deigen heve under et håndkle i en time. Ha mel på benken og jobb deigen smidig. Rull den til en pølse og del den i fire deler. Rull fire boller og kjevle dem flate. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og la etterheve i ca. 20 minutter. Stekes i ca. 5-7 minutter. Avkjøles på rist.
2
Fremgangsmåte dressing: Ha yoghurten i en skål. Finhakk frisk koriander, rødløk og hvitløk. Bland det sammen med yoghurten. Skyll og del agurken opp i små terninger. Tilsett pepper, sitronsaft, spisskummen, og malt koriander. Smak til med salt. Sett kjølig.
3
Fremgangsmåte kylling og grønnsaker: Skjær kyllingen i passe tynne strimler (like store biter) Fordel kyllingbitene utover en bakepapirkledd langpanne. Pensle kyllingstrimlene med olje. Strø over kebabkrydderet. Bland sammen med hendene og fordel strimlene utover langpannen igjen. Sett grillelementene i stekeovnen på maks varme. Stekes nest øverst i ovnen til kyllingen har fått grillskorpe. Skjær grønnsakene i skiver. Fyll pitabrødet med kylling, dressing og grønnsaker og nyt!
Lukk

Ett øyeblikk