Buddha bowl à la Nesøya med laks

Klasse: 6C, Nesøya skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
100 gram risnudler
200 gram laks (sashimi eller sushilaks)
4 ss soyasaus
1 ss økologiske sesamfrø
0.5 stk økologisk sitron (saften av)
2 stk økologiske gulrøtter
8 stk Juanitatomater
0.125 stk økologisk rødkål
1 stk økologisk eple
0.25 stk agurk
1 stk økologisk avokado
1 stk stang økologisk stangselleri
1 stk granateple
2 ss finhakket, frisk koriander

Slik gjør du

1
Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
2
Kutt laksen i passende store terninger og bland med soyasaus, sesamfrø og saften av sitron.
3
Riv gulrøttene på den grove siden av rivjernet eller kutt i strimler. Del tomatene i to og kutt rødkålen i fine strimler. Skjær så eple og agurk i små terninger og finhakk koriander. Så skjærer du avokado og stangselleri i skiver. Deretter tar du ut frøene av granateplet. Finkhakk frisk koriander.
4
Anrett risnudler og de andre ingrediensene i fire skåler.
5
Dryss over finhakket koriander.
Lukk

Ett øyeblikk