Ovnsbakt torsk med potetpure, gulrot og eple

Klasse: 6B, Nøkleby skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ts salt
2 stk. gulrot
2 stk. epler
2 ss meierismør
6 stk. poteter
1.5 håndfull persille
250 gr torsk

Slik gjør du

1
Vask og skrell potetene. Skjær dem i grove biter. Kok potetbitene i en kjele med vann til de er møre.
2
Stek torskefiletene litt i stekepanna, og så ha de over i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Stek torskefiletene i 15-20 minutter på 200 grader.
3
Når potetene er møre, hell av vannet og kjør potetene i en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
4
Vask eplene. Skjær dem i tynne biter.
5
Vask og skrell gulrøttene. Riv dem på et rivjern.
6
Server!
Lukk

Ett øyeblikk