Fiskeburger av sei med hjemmelagde burgerbrød og remulade

Klasse: 6A, Nøkleby skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Grove rundstykker/hamburgerbrød
1 ss sukker
1.5 ts bakepulver
2 dl grovt sammalt mel
2 dl hvetemel
2 dl vann
1 dryss sesamfrø
Fiskeburger
200 gr sei
2 dl kremfløte
2 ss potetmel
0.5 ts salt
1 stk. egg
Remulade
1 håndfull persille
2 stk. sylteagurk
5 dråper sitronsaft
2 dl majones

Slik gjør du

1
Burgerbrød: 1. Sett ovnen på 230 grader. 2. Bland sammen alt det tørre. 3. Tilsett vann og rør/elt til det blir en deig. 4. Ha litt mel på bordet og skrap ut deigen. Trill en lang pølse og del den i ca. 4 biter. 5.Trill ut rundstykker, legg dem på et stekebrett, pensle med litt vann og dryss sesamfrø over dem. 6. Sett rundstykkene rett i ovnen uten forheving og stek i 15 min på 230 grader.
2
Fiskeburger: 1. Del fisken i biter. 2. Legg fisken sammen med salt i en kjøkkenmaskin/stavmikser og kjør i noen sekunder til du får en klissete masse. 3. Tilsett potetmelet og egg. Bland sammen i noen sekunder til. 4. Ha i fløte litt etter litt. 5. Form farsen til burgere. 6. Bruk en stekepanne og legg i litt smør til steking. Stek burgerene på høy varme i noen minutter på hver side.
3
Remulade: 1. Bland alle ingrediensene i en bolle, og smak til med salt og pepper.
Lukk

Ett øyeblikk