Digg vegetarburger

Klasse: 6, Follese skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 bokser Kikerter
2 ss Bladpersille eller andre urter
1 ss Olje
2 fedd Hvitløk
0.25 ts salt
1 stk Chili, mild
2 stk Gulrøtter
4 stk hamburgerbrød
4 stk salatblader
1 stk tomat
0.3 stk agurk
Dressing
1 dl Gresk yoghurt
1 ss Basilikum
0.5 stk Chili
1 ss Bladpersille
0.25 ts pepper

Slik gjør du

1
Sett stekeovnen på 150 grader.
2
Rasp gulrøttene og ha de i en bolle. Tilsett kikertene og chilien, og mos det sammen med en stavmikser. Tilsett 1 ss olje, 2 ss bladpersille og 1 fedd hvitløk til det blir en jevn mos. Smak til med salt og eventuelt pepper.
3
Finhakk bladpersillen og basilikumen. Bland dette inn i de andre ingrediensene i dressingen. Tilsett litt chili om gangen, og smak til etter hvert, til dere er fornøyd.
4
Stek hamburgerbrød midt i ovnen i ca 5 minutter.
5
Kutt opp salat, agurk og tomat i skiver.
6
Del burgerdeigen i fire, og press hver del sammen til et rundt emne. Stek burgerne i litt olje på middels høy varme, i ca 3 minutter på hver side.
7
Del hamburgerbrødene i to, legg i vegetarburgeren og ta på dressing, salat, agurk og tomat. Serveres med ekstra salat og dressing på siden.
Lukk

Ett øyeblikk