Pasta ala Follese

Klasse: 6, Follese skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
300 g Pasta penne
1 ss basilikum
1 ss balsamicoeddik
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
1 ts sukker
3 ss Stekesmør
200 g Små tomater
Saus
3 stk egg
3 dl Matfløte
50 g Norvegia eller annen ost
På toppen
50 g Revet ost

Slik gjør du

1
Sett stekeovnen på 200 grader.
2
Kok pasta etter anvisningen på pakken og la vannet renne av. Del tomatene i to og paprika i små biter.
3
Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter og skvis de til de er til en saus. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt, pepper og eddik. Skjær basilikum i strimler og bland i.
4
Bland sammen matfløten, egg og 50 gram revet ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pastaen, og vend i tomatene og paprikaen.
5
Hell alt i en ildfast form. Strø over 50 gram revet ost. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Mot slutten av steketiden kan du ta bort aluminiumsfolien.
6
Strø over basilikum før du serverer. Vel bekomme!
Lukk

Ett øyeblikk