Hjemmelaget chicken strips med nachos

Klasse: 7, Hansnes barne- og ungdomsskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Chicken Strips
400 gram Kyllingfilet
2 stk Egg (lokale)
0.5 ts salt
1 ts pepper
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
1 pose Sørlandschips (rester)
Hjemmelaget nachos
4 stk maislefser (gjerne rester)
2 ss olivenolje
1 ts havsalt
1 ts chilikrydder
Hjemmelaget salsa
3 stk tomater
0.5 stk Rødløk
0.5 ts basilikumkrydder
0.5 stk lime
0.5 stk Chili
1 ts Salt og pepper
Rømmedressing
1.5 dl Kremfløte
2 ss yoghurt naturell

Slik gjør du

1
Skjær to kyllingfileter i strimler
2
Bland sammen krydderet i en bolle og legg kyllingfiletene oppi. Bland godt sammen.
3
Legg sørlandschipsen i en skål og knus den.
4
Knekk eggene i en annen bolle og visp godt sammen.
5
Dypp kyllingstrimlene oppi eggene og deretter oppi sørlandschipsen
6
Legg på stekebrett.
7
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme, og la de steke til de er gjennomstekt, i omtrent 12 minutter.
8
Skjær opp maislefsene i trekanter.
9
Finn frem et stekebrett og pensle med olivenolje og strø på krydder
10
Sett stekeovnen på 160 grader og stek i omtrent 15 minutter
11
Ta ut nachosen og la de kjøle seg ned på rist. Ta mer krydder hvis ønskelig.
12
Vask tomatene og skjær de opp i små biter. Legg de i en skål.
13
Finhakk rødløk og bland med tomatene.
14
Ta oppi krydder og dryss olivenolje og limesaft over.
15
Ta kremfløte i en bolle og pisk til den blir kremete.
16
Bland yoghurt naturell med kremen. Smak til med krydder. Anbefaler salt, pepper, paprikapulver og litt chili
Lukk

Ett øyeblikk