Falafel med hjemmelaget aioli

Klasse: 7, Hansnes barne- og ungdomsskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Falafel
500 gram Tørkede kikerter
1 stk Egg (lokale)
1 bunt Koriander
0.5 stk Sitron
0.5 ts Chiliflak
0.5 ts Pepper
1 ts Spisskumin
0.5 ts Salt
Hjemmelaget aioli
5 dl Solsikkeolje
5 fedd Hvitløk
1 ss Dijonsennep
1 stk Egg
Tilbehør
8 stk Brødskiver
1 stk Salathode(lokalprodusert)
3 stk Tomater (lokalprodusert)
0.5 stk Agurk (lokalprodusert)

Slik gjør du

1
Bløtlegg de tørkede kikertene i ett døgn, eventuelt kjøp kikerter i lake.
2
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
3
Legg kikertene i en bolle sammen med egget, koriander, litt sitronsaft og krydder.
4
Bruk en stavmikser og miks til du får en klumpfri masse.
5
Ta en spiseskje med kikertmasse og form de som en ball. Klem de litt flate.
6
Stek i stekepanne på middels-sterk varme, dekt med olje. Stek til de er brune på begge sider.
7
Legg de stekte falafelene på et fat dekt med papir sik at oljen renner av.
8
Nå skal du lage aioli. Kjør sammen hvitløksfedd og solsikkeolje med en stavmikser i ett litermål.
9
Knekk egget i en bolle, tilsett sennep og visp sammen mens du sper på med hvitløksolje.
10
Miks til aiolien er tykk og klumpfri.
11
Legg brødskivene på en rist kledd med bakepapir. Pensle skivene med smeltet smør eller olje og sett de midt i ovnen i rundt 10 minutter, til de er varme og sprøe.
12
Vask grønnsaker godt og skjær de i skiver. Salaten skal vaskes og deles i blader.
13
Nå skal du anrette maten. Start med en brødskive. Legg på ett salatblad og grønnsaker. Legg på to falafel og topp med aioli. Legg en skive på toppen.
Lukk

Ett øyeblikk