Vegetartaco med hjemmelaget tortillalefse

Klasse: 6, Rosmælen skole og Barnehage

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk lime
1 boks hakka tomater
2 ss rømme
300 g hvetemel
0.25 ts pepper
1 ts bakepulver
2 ss raspet ost
1 ss smør
1 boks bønner
0.3 stk agurk
1.5 dl vann
1 fed hvitløk
0.5 stk paprika
1 ts salt
0.5 ss tacokrydder
1 boks mais
4 ss olivenolje
0.5 stk rødløk

Slik gjør du

1
Vi fikk ikke til å dele opp ingrediensene i ingredienslista. Hjemmelaget tortillalefse. 1. Del smør i terninger. 2. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. 3. Tilsett smør og vann. 4. Kna sammen til en deig. 5. Dekk bollen med kjøkkenhåndkle og la den stå i 10 minutt. 6. Del deigen i ca 8 deler. 7. Rull ut til boller og kjevle ut til lefser. 8. Varm stekepannen til middels høy varme. Stek på begge sider.
2
Hjemmelaget salsa: 1. Ha hakka tomater i en blender. 2. Hakk chili og rødløk og ha i blender. 3. Tilsett saft av lime, samt olje, salt og pepper. 4. Kjør i blender til ønsket konsistens.
3
Topping til lefsa: 1. Skyll av bønner godt og la dem renne av. 2. Del hvitløk og fres i ei panne med smør i ca 1 minutt. 3. Ha i bønnene i stekepanna og knus dem lett. 4. Dryss over tacopulver og fres videre i ett par minutter. 5. Del opp agurk, mais og paprika i små biter. 6. Rasp litt ost.
Lukk

Ett øyeblikk