gørnnsakssuppe vegetar

Klasse: 6B, Åse skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk gulrot
1 dl grønne erter
1 l grønnsaksbuljong
0.5 ts timian
1 dl mais
0.25 ts salt
0.25 ts pepper
4 kvaster persille
0.5 stk gul løk
1 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
2 stk poteter

Slik gjør du

1
Vask og skrell grønnsakene. Riv gulrot på grovt rivjern. Kutt stangselleri i skiver. Finhakk gul løk. Fres disse lett i en kjele med litt olje, ca 5 minutter til de er litt myke.
2
Tilsett finhakket hvitløk, erter og mais, og hell over 1 liter grønnsaksbuljong. La suppen småkoke i 10-15 minutter.
3
Serveres med litt finhakket persille på toppen, og gjerne litt brød. Vel bekomme!
Lukk

Ett øyeblikk