Pannacotta med multer og bringebær

Klasse: 7, Sørli skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk vaniljestang
3 stk gelatinplater
0 litt melis og sitronsaft
250 gr bær
1 dl sukker
5 dl fløte fra egen seperator

Slik gjør du

1
Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 min. Skyll dem godt og klem ut vannet.
2
Snitt vaniljestang på langs, og skrap ut vaniljefrøene.
3
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i fire former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering, men panna cottaen kan også lages dagen før.
4
Ha tinte bringebær og multer i denne omgang, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den, hvis du ønsker et mer flytende tilbehør. Ønsker en mer hele bær, røres dette lett sammen. Evt. en kombinasjon med saus og pynt med hele bær.
Lukk

Ett øyeblikk