Indrefilet av elg

Klasse: 7, Sørli skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
300 gr kantareller
2 ss salt
1 dl rapsolje
640 gr indrefilet av elg
200 gr smør
1 boks pommes frites krydder
1 kg mandelpoteter
1 boks kjøtt og grill krydder
2 ss pepper
100 gr revet ost
300 gr grønnkål
50 gr maldonsalt

Slik gjør du

1
sett ovnen på 120 grader, ta to stekeplater med bakepapir. Riv grønnkål i små biter, legg disse i en 6 liters pose. Hell litt rapsolje i posen, og bland dette godt. Fordel grønnkålen utover bakepiret, og dryss over godt med maldonsalt. Stekes nederst i ovnen i ca. 30 min.
2
Ta en stekepanne, legg i kantarellene. Stek til vesken fra soppen er dampet bort. Legg i godt med smør, for å sprøsteke kantarellene. Smak til med salt og pepper.
3
Ta en stekepanne, ha i litt smør. Stek indrefiletene på sterk varme, slik at du får en stekeskorpe på kjøttet. senk temperaturen å la kjøtte fortsette stekeprosessen til en kjernetemperatur på 58 grader. Krydre kjøttet med kjøtt og grillkrydder. Legg kjøttet over på en skjærefjøl, å la det hvile litt.
4
Skrell potetene, skjær tynne skiver ned i poteten, men ikke helt gjennom. Potetene skal fortsatt henge sammen. Ha over litt ost og krydder, og stek de i stekeovn på 200 grader i ca. 15 minutter
5
Legg opp på tallerken, pynt med blader av babyspinat. Serveres med bearnaise og aquavitgele.
Lukk

Ett øyeblikk