Grønnsakssuppe

Klasse: 5C, Skøyen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ss olje
1.5 l vann
1 stk kyllingbuljong
1 stk løk
4 stk poteter
2 stk gulrøtter
0.5 stk purre
0.33 stk brokkoli
0.33 stk blomkål
0.33 stk rødbet
2 stk champignon
Tilbehør
2 stk kokt egg
2 stk flatbrød
1 ts salt
1 ts pepper
2 stk persille

Slik gjør du

1
Vask og kutt alle grønnsakene i små biter ca. 1cm lange på en fjøl. Sett olje i en kjele og stek først løken i 1 min, så resten av grønnsakene i 3 min til.
2
Tilsett vannet og buljongterningen og få det til å koke. Pass på at buljongterningen blander seg i suppen.
3
Rør rundt med en sleiv og la det småkoke til potetene er ferdig. Det kjenner du med en gaffel, når du kan stikke gaffelen gjennom potetene enkelt.
4
Mens suppen koker, kok eggene i egen kjele i 5-6 min. Del eggene i to og legg de i fire skåler.
5
Øs grønnsakssuppen i skålene. Strø salt og pepper over suppene og pynt med persillen over til slutt.
Lukk

Ett øyeblikk