Nachos og pommes frites

Klasse: 5B, Skøyen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 pose krutonger
1 boks mais
2 ss olivenolje
1 ss salt
0.5 pose nachochips
3 stk poteter
100 g revet ost

Slik gjør du

1
Ta ut stekebrettet fra ovnen og legg på bakepapir. Ta ovnen på 175 grader. Del potetene i to og skjær dem i tynne staver.
2
Legg de tynne stavene i en skål og ha i salt og olivenolje. Bland godt. Når du har blandet ferdig legger du det på stekebrettet med bakepapiret. Legg det i ovnen i 10-15 minutter eller til de er crispy.
3
Imens potetene er i ovnen kan du begynne på nachosene. Først knuser du nachos chipsene i en bolle, så legger du 2/3 av det du har knust på bunnen av en ildfast form. Legg et lag med revet ost oppå, og tilsett mais oppå der igjen, med et lag revet ost helt på toppen. Til slutt skal du legge litt mer nachos på toppen med krutonger helt øverst. Legg nachosene i ovnen med potetene helt til osten har smeltet sånn som du vil.
Lukk

Ett øyeblikk