Grønnsakssuppe

Klasse: 5B, Skøyen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 l vann
1 stk kyllingbuljong
2 stk gulrøtter
3 stilker stangselleri
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 stk poteter
1 ss solsikke olje
Tilbehør
2 stk frisk persilleblad
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Slik gjør du

1
Sett vann til koking og tilsett buljongterningen.
2
Skrell gulrøttene og vask stangselleri. Riv gulrøttene og skjær stangselleri i små biter. Skrell løk og kutt i jevnstore biter.
3
Varm olje i en varm kjele eller gryte på middels varme og stek grønnsakene til de er myke, i 5-7 minutter.
4
Ha poteter i gulrotblandingen. Hell buljongvannet i grønnsaksblandingen, press hvitløksfedd og smak til med salt og pepper.
5
Gi alt et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre, 10-15 minutter.
6
Ta kjelen av platen. Server i dyp tallerken med persille som pynt.
Lukk

Ett øyeblikk