Grønnsakssuppe

Klasse: 5A, Skøyen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1.5 l vann
1 stk kyllingbuljong
1 stk gul løk
2 stk gulrot
0.33 stk purre
0.33 stk stangselleri
0.33 stk kålrot
2 stk potet
100 g grønne erter
1 ts salt og pepper
Tilbehør
4 stk flatbrød
1 ss økologisk meierismør

Slik gjør du

1
Kok opp vann i en kjele og ha i buljongterningen.
2
Vask grønnsakene og skjær purren i skiver og kålen i grove biter. Skrell gulrøttene og skjær de andre grønnsakene i terninger.
3
La rotgrønnsakene koke i ca 15 minutter eller til de er nesten møre før du tilsetter de andre grønnsakene og ertene.
4
Smak til med salt og pepper.
5
Server i en skål med flatbrød og smør ved siden av.
Lukk

Ett øyeblikk