Asiatisk vegetargryte med ris

Klasse: 6, Jeriko skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk Gulrøtter
2 dl Grønnsakskraft
3 ss Hvitløk
2 skive Blomkål
5 ss Sweet chili saus
8 skive Agurk
2 ts Krydder (Green curry paste)
4 stk Minimais
1 ts Karri krydder
2 stk Tomat
1 stk Chili
3 skive Brokkoli
1 ts Gurkemeie
4 skive Salat
1 boks Kokkosmelk
2 skive Paprika
2 ss olje
2 dl Matfløte
1 stk Løk

Slik gjør du

1
- Blomkål og brokkoli skjæres i små buketter - Gulrøttene skrelles og skjæres i små staver - Minimais deles i to - Paprika skjæres i passe store biter - 3/4 løk kuttes i passe store biter - 1/4 løk- finhakkes - 3 hvitløksfedd- finhakkes - 1 chili finhakkes Stek finhakket løk, hvitløk, chili i olje til det blir mykt. Tilsett Green curry paste og 1 ts karri og fres i ca 3 min. Tilsett 2 dl grønnsakskraft (kokt vann og økologisk grønnsakspulver) og kokkosmelk, la dette koke ca 5 min. Tilsett deretter matfløte, sweet chilisaus og 1 ts gurkemeie, la dette koke opp og tilsett resten av de ferdigkuttede grønnsakene. Kokes ca 10 min, grønnsakene skal være litt crispi. Smak til med salt og pepper. Serveres med litt salat, agurk, tomat og ris.
Lukk

Ett øyeblikk