Kyllingtaco med hjemmelaget tacokrydder.

Klasse: 6A, Vestsiden skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.25 Stk Lime
400 Gr Kyllingkjøttdeig
1 Ss Spisskummen
0.5 Stk Agurk
1 Glass Tomatsalsa
1 Ts Tørket oregano
0.5 Stk Issalat
0.5 Ts Pepper
1 Stk Avocado
1.5 Ss Chilipulver
1 Stk Lettrømme
0.5 Ts Salt
1 Pk Tacolefser eller tacoskjell
1 Ts Malt chilipepper
2 Ss Hjemmelaget tacokrydder/1 pk tacokrydder.
1 Ts Hvitløkspulver
1 Glass Tacosaus
1 Ss Flytende smør
200 Gr Reven ost
1 Ss Paprikapulver
1 Dl Mais

Slik gjør du

1
Stek kyllingkjøttdeig i litt flytende smør på middels varme. Når kjøttdeigen er stekt tilsetter du 2 ss hjemmelaget tacokrydder/1 pose tacokryddder og 1 dl vann.
2
Skyll og del opp grønnsakene. Mos avokadoen og tilsett ca 1/2 dl lettrømme og saften fra 1/4 lime. Riv osten. Fordel i ulike skåler. Også mais. Varm tortillalefser etter anvisning på pakken. Sett fram rømme og tomatsalsa. Velbekomme!!
3
Bland sammen krydder til hjemmelaget tacopulver: malt chilipepper, chilipulver, tørket oregano, spisskummen, paprikapulver, hvitløkspulver, salt og pepper. Til kjøttdeigen bruker du 2 ss av krydderblandingen.
Lukk

Ett øyeblikk