Saftgele og vaniljesaus

Klasse: 6C, Iglemyr skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Vaniljesaus
7 dl vann
2 ts vaniljesukker
3 dl saft - hjemmelaget eller fun light
1 ss maisenna
10 stk gelatinplater
1 ss sukker
4 dl melk

Slik gjør du

1
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann 5-10 minutter. Imens måler du opp saftblandingen.
2
Klem ut vannet av gelatinen og visp disse inn i den varme saften.
3
Hell gelèen over i porsjonsformer og sett kaldt - på skolekjøkkenet settes den i fryseren.
4
Vaniljesaus: Alt blandes i en gryte og kokes opp under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 5-10 minutter. Dryss litt sukker på toppen. Avkjøl. Håper det smaker!
Lukk

Ett øyeblikk