Vegiboller i tomatsaus med byggris

Klasse: 5B, Sykehusskolen i Oslo

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 boks Kokte kikerter
1 stk Sjalottløk
2 stk Hvitløksfedd
4 ss Soltørkede tomater
50 g fetaost
1 ts Spisskummen
1 ts tørket organo
1 ss Ketchup
1 stk Egg
2 stk løk til tomatsaus
2 stk paprika til tomatsaus
2 ss tomatpure til tomatsaus
1 boks hakkede tomater til tomatsaus
1 ts sukker til tomatsaus
4 g chillipulver til tomatsaus
1 ts oregano til tomatsaus
1 stk buljongterning til tomatsaus
3 dl kokt vann til tomatsaus
2 ss olje til steking, til tomatsaus
1 ts salt, til tomatsaus
200 g byggris
1 ss Smør til byggris

Slik gjør du

1
VEGIBOLLER Sett stekeovnen på 225 grader, og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
2
Grovhatt løk, hvitløk, soltørkede tomater. Ha alt dette i kjøkkenmaskin og kjør det før du tar resten av ingrediensene.
3
Form små boller og legg dem på bakepapiret.
4
Stek dem midt i ovnen i 15 minutt (Til de blir gyldne)
5
TOMATSAUS Hakk løk og stek den i stekepannen med 1 ts sukker. Bland tomatpure med løken og ha i paprika, og stek de til løken blir myk og gylden. Ha i grovhakkede tomater og alle krydder og stek i 5 minutt til. Flytt grønnsakene fra stekepannen til en kjele. Rør en grønnsaksbuljongterning ut i 3 dl kokt vann, og ha det i sausen, og kok den til alle ingrediensene blir myke. Smak til med salt, og evt. pepper. Rør sausen med en stavmikser til den blir jevn.
6
BYGGRIS Vi brukte byggris i poser (1 pose=1 porsjon) Kok 4 poser byggris i en stor kjele med litt salt i 15 minutter. Ha den ferdigkokte byggrisen i en stor bolle, og tilsett 1 ss smør. Rør godt.
7
DESSERT Bringebær-syllabub.Se bilder av vår oppskrift på bildene.. Denne oppskriften gir et CO2 utslipp på 0,408 kg pr porsjon
Lukk