Pannestekt laksefilet med båndspagetti, erter og hjemmelagede rundstykker.

Klasse: 6D, Vestsiden skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.25 Stk Gulrot
4 Dl Melk
300 Gr Hvetemel
120 Gr Sammalt hvete fin
2 Ts Bakepulver
80 Gr Havregryn
1 Ss Flytende margarin
400 Gr Ukokt tagliatelle
0.5 Ts Salt
150 Gr Erter
400 Gr Laksefilet uten skinn
0.25 Ts Pepper
1 Ss Solsikkekjerner

Slik gjør du

1
Finn fram alle ingrediensene. Kok opp vann til pastaen. Kok pasta som anvist på pakken. Ta med ertene de 3 siste minuttene.
2
Mens pastaen koker, stekes fisken i litt smør på middels varme. Stek til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
3
Sil vekk vannet fra pastaen og ertene. Legg tilbake i en passende bolle. Ha i creme fraiche. Bland godt sammen. Del opp laksen i mindre biter og bland forsiktig i. Pynt med noen staver gulrot.
4
Rundstykker. Sett på ovnen på 200 grader. Bland sammen det tørre. Tilsett melk og bland sammen. Strø litt mel på benken og form til rundstykker(10-12 stk). Legges på et stekebrett med bakepapir. Pensle med litt vann og strø på frø før steking. Stekes midt i ovnen i ca 15 min.
Lukk

Ett øyeblikk