Hjemmelagede kyllingnuggets med stekte grønnsaker og stekte poteter.

Klasse: 6D, Vestsiden skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 Gr Kyllingfilet
1 Stk Gulrot
1 Krm Pepper
0.5 Ts Hvitløkspulver
1 Dl Hvetemel
0.5 Ts Paprikapulver
0.5 Ts Grillkrydder
1 Krm Salt
0.5 Ts Oregano
0.5 Stk Brokkoli
1 Stk Egg
3 Dl Panko
3 Mellomstore Poteter

Slik gjør du

1
Finn fram alle ingrediensene først. Skjær kyllingfiletene i biter etter ønsket størrelse. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en liten skål. Sammenpisk egget i en annen skål. Deretter blander du panko og krydder i en siste skål. Dypp kyllingbitene først i blandingen med hvetemel, salt og pepper. Deretter i det sammenpiskede egget og til slutt i pankoblandingen. Legg de panerte kyllingbitene på en bakepapirkledd stekeplate. Bakes i ovnen på 200 grader i ca 25 min. Litt avhengig av størrelse.
2
Potetene vaskes godt. Valgfritt om du vil skrelle de. Potetene deles i skiver. Stekes i stekepanne i litt olje på middels varme og krydre med ønsket krydder. Vi valgte grillkrydder, salt og pepper. Stekes til de er ferdige.
3
Brokkoli skylles. Gulrot skrelles. Grønnsakene deles opp i passe biter. Stekes i stekepanne i litt olje på middels varme. Stekes til de er ferdige. NB: du kan erstatte grønnsakene med andre grønnsaker du eventuelt måtte ha liggende:)
Lukk

Ett øyeblikk