Gnocchi med ostesaus

Klasse: 6C, Rommen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0 q.b. Pepper
50 gr Gorgonzola
100 gr Kremfløte
0 q.b. Salt
50 gr Kremgo Pepper
0 q.b. Hvetemel
50 gr Gulost
1 stk Egg
50 gr Fontina
1 kg Poteter

Slik gjør du

1
Kok opp poteter med skall og etter de har kokt i 8min ta av skallet og mos dem med gaffel slik at du får en fin masse.
2
Lag en liten haug med mel og en fordypning midt i haugen. Ha i eggeplommer, mel, salt, og bland sammen med hendene.
3
Del deigen i mindre biter og dryss over litt ekstra mel underveis. Dekk dekk til med et fuktig håndkle.
4
Skjær de fire ostene i små biter og varm kremfløten i en panne.
5
Tilsett de fire ostene i kremfløten og rør hele tiden med en sleiv slik at ostene blander seg.
6
Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok gnocchi til de flyter opp til toppen. Så fisker du dem opp med en hullsleiv og legger gnocchi oppi i pannen.
7
Server gnocchi med litt pepper oppi etter et par minutter de har vært i pannen.
Lukk

Ett øyeblikk