Sweet chili wok med laks

Klasse: 6B, Skjetten skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
150 gr grønne erter
4 ss soyasaus
1 ss nudler
1 dl sweet chillisaus
1 stk paprika
1 neve koriander-fersk
6001 gr laks
1 stk sitron
1 ss solsikkeolje

Slik gjør du

1
Kok nudlene som beskrevet på pakken. 600 g fersk laks 1stk paprika 300g fullkornspasta 150g grønne erter 1ss solsikkeolje 1stk sitron 5 håndfull koriander fersk. (Mangler dette? \"Tilsett sitronsaft, kokt pasta, sweet chilisaus, soyasaus\".)
2
Vask og rens paprikaen. Samme med sukkerertene og skjær dem i biter.
3
Skjær laksen i cirka 3 cm store biter.
4
Stek laksebitene i oljen i noen minutter til man ser at fisken får en blekrosa farge og snu den til den får samme farge.
5
Ta fiskebitene av stekepannen når fisken har fått den siste fargen og legg den på tallerken.
6
Stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
7
Press all saften ut av sitronen i en skål.
8
Tilsett sitronsaft, kokte nudler, sweet chilisaus, soyasaus.
9
Kok opp sausen med grønnsakene i en stekepanne. Tilsett laksebitene og la dem bli varme i sausen.
10
Dryss over noen av korianderbladene over sausen.
Lukk

Ett øyeblikk