Norskættet wok

Klasse: 5, Strauman Oppvekstsenter

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk persillerot
0.5 ts salt
1 stk brokkoli
2 stk rødbeter
1 stk blomkål
0.5 stk squash
2 stk gulrøtter
0.5 stk paprika
Litt fersk chili om man ønsker en mer spicy variant.
1 stk søtpotet
0.5 ts pepper

Slik gjør du

1
STRAUMAN OPPVEKSTSENTERS KLIMARETTER Elevene fra Strauman Oppvekstsenter bidrar med to retter til konkurransen Klimakokkene. Gruppe 1: Thea, Sofie, Storm og Ada Celine lagde en wok og som er basert på norskproduserte råvarer. Gruppe 2: Vilja, Leah, Hanna og Nora lagde bananbrød med trollkrem av tyttebær og blåbær. Vi har benyttet medbrakte rester av grønnsaker, lokalfisket torsk, overmoden banan og nedfrosne bær plukket lokalt. FREMGANGSMÅTE: 1. Grønnsakene skrelles og kuttes i passe biter, wokkes og legges i egen gryte. Noen grønnsaker trenger lengre wok tid enn andre. 2. Fisken deles i passe biter, wokkes og has sammen med grønnsakene. 3. Krydre med salt og pepper. 4. Om man ønsker kan man vende alt inn i en wok saus. TILBEHØR: 1. Skrell poteter, del dem i båter og legg dem i ei ildfast form. 2. Vend potetene inn i litt olje, krydre med ønsket krydder og bak dem i komfyren på 200oC til potetene er møre.
Lukk

Ett øyeblikk